Gość
Na stronie samsunga dostępny jest nowy bios (05CA/05CD). Ma też ukrytą zakładkę która pozwala z pewne ustawienia sprzętu (np. zwiększenie wykorzystania ramu przez kartę graficzną).
wejdź do biosu (F2 na starcie)
włącz numlock (fn+f11)
włącz scroll lock (fn+f12)
włącz i wyłącz caps lock
ruszając kursorem w bok pojawi sie nowa zakładka Intel.
Wielkie dzięki za informacje o triku. "Od przybytku głowa nie boli"
Nowy użytkownik
na stronce samsunga jeszcze nie widziałem tej wersji biosu :(można prosić o linka ???
Jest do pobrania http://org.downloadcenter.samsung.com/d … CA01D0.exe ja nie sprawdzałem bo dopiero jutro lapa odbiorę z serwisu jak już go tam dowiozą.
Jak by ktoś chciał bios 05CG tylko nic o nim nie wiem tylko w google znalazłem
http://www.jmsw.net/jw/WIN_NC10_05CG.exe
Warto jeszcze wyłączyć wszystkie programy antywirusowe by się nic nie popsuło.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez unr3al2 (2009-03-19 22:08:22)
Gość
Co ciekawsze bios 05CD znikł ze strony samsunga, jest 04CD.
PS. Sztuczka z zakładką intel działa i dla 03CD jak i 04CD.
Te biosy sie niczym nie roznia... tylko cyferkami hihi ja sobie zmienilem z 04CD na 04CA i tylko logo jest nie iplusa tylko samsunga.
Nowy użytkownik
Hej,
Mam kilka pytań:
1.Jeśli mam KAP1PL z Plusa powinienem zainstalować ver.04CD???
2.Czy większe wykorzystanie ramu zwiększy płynność działania komputera i gier?
3.Czy zwiększenie wykorzystania ramu wpłynie na długość pracy na baterii?
4.Jak zainstalować nowy bios? Wystarczy w Windowsie odpalić ściągnięty plik? Czy coś powinienem jeszcze zrobić(wyłączyć firewall)?
Z góry dzięki za odpowiedź!
Pzdr,
Mat
@mrmateo
Nie wyłączaj firewala!
Pliki instalacyjne biosu mają zabezpieczenie, więc jeśli nie będziesz kombinował to nie odpowiedni bios nie pozwoli się zainstalować. Reszte musisz sobie wytestować.
Pozdrawiam
Możesz nie wyłączać ale może być tak że ci się zwiesi cały komputer i będziesz się zastanawiał co dalej
unr3al2 napisał:
Te biosy sie niczym nie roznia... tylko cyferkami hihi ja sobie zmienilem z 04CD na 04CA i tylko logo jest nie iplusa tylko samsunga.
czy moglbys opisac jak zmieniles bios na CA - tez chcialbym pozbyc sie tego logo iplusa.
mam bios 04CD w tej chwili.
dzieki
Musisz mieć rozpakowane pliki biosu CA i robisz update Biosu...Jednemu naszemu koledze bede wysyłał na maila te pliki tylko muszę mieć HSDPA bo po EDGE nie chce iść na nie mam na mazurach dostępu do WLAN...
dzieki za info - mam te pliki rozpakowane, i robie update BIOSu - niestety nic on nie daje. jakby nie nadpisywal 04CD, a czasami potrafi krzyczec ze juz mam nowszy bios i nie moge tym 04CA go zastapic..
ale moze Ty masz jakies nowsze pliki, to jesli bedziesz wysylal, to mam prosbe o dolaczenie tez mojego adresu: wankus [at ] o2.pl
dzieki!
Jak by kogoś interesowały pliki 04CA i 05CA to jeszcze je posiadam ale niestety tylko w wersji EXE. Ale mam też pliki biosu rom 02CA.
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
przydał by się jakiś dział Download by tych plików nie szukać