no właśnie micom pozostał stary, jakiś pomysł jak go zaktualizować?
win 7
spr właśnie rzecz, o której nie pomyślałem wcześniej, a teraz wydaje się oczywiste
odpaliłem go jako administrator i ...
poszło
dzięki za pomoc
a tak BTW to za co odpowiada micom?
Gość
Potwierdzam opisana metoda działa .Na koncie administratora poszło za pierwszym razem i mogę się cieszyć najnowszym biosem niebrandowanym przez iPlusa.
Wielkie dzięki
pozdrawiam Olek
Nowy użytkownik
Czy w tym nowym biosie /zapewne 11CD/ jest opcja zmiany trybu dysku sata na ahci/enhaced?
Pozdrawiam, M.
Użytkownik
Odłącz zasilanie, wyjmij baterię i pozostaw go na jakiś czas. Potem załącz. Podczas startu, gdy pojawia się bios próbuj wciskać klawisz F4 (wywołanie programu Recovery). Na razie tyle mogę zasugerować po opisie objawów.
Gość
Można prosić o pliki i dokładny opis jak podmienić bios w nc10
Gość
marekzegarek napisał:
nic nie trzeba zmieniać wchodizsz do biosu (f2 klawisz przy starcie kompa) zakładka boot parametr "boot-time Diagnostic Screen" ustawiasz na enabled wciskasz f 10 i potwierdzasz - loga plusa nie ma tylko normalny ekran bootowania jak w zwyczajnym kompie.
Gość
witam
jest mozliwosc zeby ktos wstawił na jakis serwer pliki na podmiane biosu- mam 04cd
ew czym moge rozpakowac bios pobrany ze strony samsunga? i ktory pobrac?
pozdrawiam
Użytkownik
znajdziesz na chomiku nick logos2000 gość ma chyba wszystkie biosy, używałem aby podmienić na 11, ale przy użyciu programu z downgradu do 02, przy zamianie program poazywał komunikat że jakiś parametr czy nazwa biosu jest inny w sprzęcie a inny wgrywany jeden to był a03 a drugi a00, ale aktualizacja poszła tylko winda nie ruszyła bo bios w inny sposób widzi dysk, obraz z ghosta i poszło, w 11 nie ma jednak tego czego szukałęm czyli włączenia ahci, wrzuciłem potem bios 02, poszło głądko widocznie jest tylko problem z przejściem z wersji cd na ca a potem spoko , tylko w sumie i tak nic z tego bo nigdzie nie mogę znależć sterowników do ahci do xp, Pamiętaj że wszystko robisz na własne ryzyko