Jest możliwość tylko kwestia kasy:) są karty N na dwie anteny i trzy anteny ale to już jest ingerencja w ekran
Serwis liczy sobie za wymianę karty 150 netto.
Gość
Zaraz po kupnie swojego NC10 (styczeń) zmianiłem oryginalnego atherosa na intela 5100agn.
Nie pamiętam już ile miał gniaz antenowych, ale chodzi aż miło w każdym standardzie a, b, g czy n.
Pozdrawiam
Nowy użytkownik
Witam.
Aktualnie zastanawiam się nad zmianą karty wifi w samsungu. Niestety standardowy atheros drażni mnie z uwagi na brak wymuszenia danego trybu pracy, dość słaba czułość (co na uczelni jest szczególnie uciążliwe) - już mój telefon lepiej działa pod tym względem. Rozwiązaniem może być zmiana karty bądź zakup karty na usb (co jest dość uciążliwe z uwagi na utratę mobilności). Nie chodzi mi o standard 'n' tylko o większą stabilność połączenia i większe możliwości konfiguracji karty. Jest sens z tym coś robić? I co jest warte zakupu?
Ostatnio edytowany przez chans (2009-12-20 10:44:54)
Gość
Witam
Podłączę sie do tematu
W Samsungu NC-10 z system Windows 7 oraz Win Xp SP3 wymieniłem kartę sieciową wifi na INTEL 512AN_MMW WIFI LINK 5100. Po zainstalowaniu sterowników ze strony Intela http://downloadcenter.intel.com/Sear...+5100+products
przebiega prawidłowo zarówno w systemie XP jak Win7 ale w Menadżerze Urządzeń mam na karcie sieciowej KOD 10 NIE MOŻNA URUCHOMIĆ TEGO URZĄDZENIA, dodatkowo w zakładce ZASOBY nie przydzielonych żadnych przerwań IRQ, urządzenie oczywiście z żółtym wykrzyknikiem. Próbowałem wielokrotnie instalować sterowniki, ręcznie i z automatu, wyłączałem i włączałem urządzenie ponownie w Menadżerze Urządzeń, ale bez skutku. Jakieś sugestie? Karta podłączana do płyty prawidłowo, kable też w biosie też wszystko oki. Stara karta Atheros działa prawidłowo. Ktoś pomoże?