Gość
Podpinam się pod kolegę wyżej, jeżeli ktoś mógłby przetłumaczyć wątek z downgrade'em BIOS'u i zarzucić download'em z plikami z BIOS'u z numerkiem poniżej 11 byłbym wdzięczny
Gość
Cezary napisał:
Na stronie samsunga dostępny jest nowy bios (05CA/05CD). Ma też ukrytą zakładkę która pozwala z pewne ustawienia sprzętu (np. zwiększenie wykorzystania ramu przez kartę graficzną).
wejdź do biosu (F2 na starcie)
włącz numlock (fn+f11)
włącz scroll lock (fn+f12)
włącz i wyłącz caps lock
ruszając kursorem w bok pojawi sie nowa zakładka Intel.
Gość
z moich obserwacji, dodam ze posiadam dwa netbooki samsunga jeden nc10 z iPlusa drugi n110 prosto od producenta, ktore w koncu sa identyczne tylko n110 jest okrojona wersja nc10, moja nc10 posiada modem hsdpa a n110 nie posiada, ale nie wszystkie nc10 go i tak posiadaja.
W NC10 wersja biosu 03CD.MP00.20081125.KTW ma ukryta zakladke Intel
a w N110 wersja biosu 05D0.M004.20090619.RHU nie ma tej ukrytej zakladki, ale jak sie wlaczy ScrollLock i NumLock pojawia sie pelna wersja biosu, a tak to jest tylko 05D0.
Wiec nie wiem czy to co napisane na tym forum w tym topicu ze wersja biosu 06CA ma ukryta zakladke jest prawda skoro chyba jeszcze nizsza wersja 05D0 go nie ma. I zastanawiaja mnie pozostale znaki w oznaczeniu biosu co oznaczaja, no poza data wydania, ktora nie jest trudno sie domyslic.